KARISMA TRÄDGÅRDSSCEN


MUSIK - KONST - MILJÖ - I SKÖN FÖRENING

Undersvik Ljusnandalen Hälsingland


Undersvik ligger mellan Järvsö och Bollnäs och är den nordligaste utposten i Bollnäs kommun. Ta södra avfarten från väg 83 mellan Vallsta och Järvsö, skyltat med Undersvik, Stiftsgården.
Efter exakt 1 km är du framme!
På bilden syns "Livets rytmer" - ett verk av Gunilla Löfgren

150 riksdaler per kväll och två band/akter varje gång. Barn och ungdom upp till 18 år gratis. Vi har enklare servering under konsertkvällarna, den som vill tar med sig picnickorg och något att sitta på. I händelse av regn flyttar konserterna in på medborgarhuset Hagaborg, 100 m från trädgårdsscenen.


Sommarens program 2017


SÖNDAG 23 JULI
kl.19 CLAS YNGSTRÖMClas Yngström - från SKY HIGH - spelar och berättar om sitt musikerliv och om sina möten med andra artister - Chuck Berry, ZZ-Top, Johnny Winter, BB King, The Experience och många andra. I januari 2015 blev Clas invald som "Legendary Blues Artist" i amerikanska Blues Hall Of Fame.
SÖNDAG 23 JULI
kl.20.30 Leon Falk New Orleans Friends
Leon Falk New Orleans Friends är ett handplockat tradjazz-band av musiker från Hälsingland, Medelpad och Ångermanland. Den unga kapellmästaren från Ånge är en väl meriterad trombonist och sångare, och med detta band på scenen utlovas både dansant gladjazz och ledsam blues i genuin New Orleans-tappning.SÖNDAG 6 AUGUSTI

KL. 19.00 TRIORUM


Triorum är unika på flera sätt, de startade 2008 med ambitionen att spela kammarmusik utan geografiska, tidsmässiga eller musikaliska gränser, sk. "crossover music". Eftersom ingen musik finns skriven för deras sättning har de konsekvent valt att inte låta detta begränsa repertoaren utan istället antagit utmaningen att arrangera om musiken. Historiskt sett förekom improvisationer redan innan barocken och detta får därför en naturligt stor plats i Triorums musicerande oavsett stil. I en tidlös och gränslös resa där bara dina öron sätter gränserna möter vi musik från tundror och slott till storstäderna filmdukar. Purcell, Grieg och Bach via Piazzolla och Legrand.
Krister Andersson, klarinett
Göran Berencreutz, gitarr
Nisse Palm, kontrabas


KL. 20.30 Hans-Ers, Rutanen & Dillner


En trio med sina rötter i folkmusiken som med instrumenten hardangerfela, nyckelharpa och gitarr frambringar fängslande harmonier, innerlighet och ett hämningslöst driv. Med uttrycket, publiken och humor i fokus skapas ett energiskt samspel mellan tre starka personligheter. Detta är ett nyskapande musikaliskt möte som gång på gång prövar traditionens gränser. ”Med hardangerfela, nyckelharpa och gitarr får de till en robust bordunklang. Rytmiken är medryckande och framförande karismatiskt” - Dalademokratern


Tag södra avfarten från r.v. 83 mellan Vallsta och Järvsö. Skyltat med Undersvik och Stiftsgården. Efter 1 km är du framme. Frågor per tel:070 25 25 682 VÄLKOMMEN!Vi ses i sommar!